Jaunas idejas, jaunas draudzes

X-change Kauņas semināra dalībnieki lūgšanā
X-change Kauņas semināra dalībnieki lūgšanā
Semināra vadītājs P.Roennfeldts
Semināra vadītājs P.Roennfeldts
Kauņa, LIETUVA. Aptuveni 120 draudžu veidotāji no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas bija sapulcējušies Kauņā uz semināru, kuru vadīja Globālās misijas koordinators Transeiropas divīzijā Pīters Roenfelds.

Šis semināra bija veltīts evaņģelizācijas darbam. Cilvēki pavadīja veselu nedēļu, klausoties, veidojot plānus, analizējot un diskutējot par to, kā kristieši šodien var atbildēt uz cilvēku vajadzībām un kā būtu jāskan Bībeles vēstij. Dalībniekiem bija iespēja dzirdēt citu draudžu veidotāju pieredzi, dalīties savos piedzīvojumos un uzzināt par grūtībām, ar kurām saskārušies citi savā darbā.

Seminārā bija arī ieradies negaidīts viesis – Juris Reķis no Korintas draudzes, kurš šobrīd mācās Ņūboldas koledžā. Korintas draudze iepazīstināja ar savu vīziju, kā darboties. Viņi arī pastāstīja par kristībām viņu draudzē, kad 6 cilvēki kristījās, un vēl vairāki šobrīd gatavojas kristīties.

Paši dalībnieki pēc semināra sacīja, ka guvuši ļoti pozitīvus iespaidus.

“Es redzu, ka draudžu veidotāju kustībai ir rezultāti. Mēs esam aizsnieguši cilvēkus, kurus mēs nekad nevarētu uzrunāt ar tradicionālajām metodēm. Cilvēki nāk uz draudzi, viņu dzīves ir izmainījušās un viņi ir kļuvuši par Dieva ģimenes locekļiem,” sacīja Baltijas ūnijas prezidents Valdis Zilgalvis, kurš arī piedalījās šajā pasākumā. Viņš turpināja: “Tas nav nenozīmīgs notikums. Daudzi cilvēki ir izmainījuši savu dzīvesveidu, viņi ir piedzīvojuši Dievu, auguši garīgi. Šie rezultāti rāda, ka Dievs darbojas, lai pārradītu cilvēkus savā līdzībā. Šis seminārs ir ļoti svarīgs, jo draudzes veidotāji varēja apmainīties un dalīties ar pieredzi.”

Draudžu veidotāji apņēmās savās draudzēs veidot mazās grupas, aicināt savus draugus un šādā veidā izplatīt Dieva vēsti par glābšanu Jēzu Kristū. Visi arī vienojās domāt par jauniem plāniem un tikties atkal citreiz. Andrejs Āriņš koordinēs nākamo līdzīgo pasākumu.

Šāda veida seminārs Lietuvā tika organizēts pirmoreiz (ja neskaita līdzīgu semināru, kuru pirms dažiem gadiem rīkoja tikai draudžu vadītājiem). 2004. gadā līdzīgs draudžu dibinātāju seminārs notika Rīgā [ziņas].

Mantas Kučinskas / Guntis Bukalders