Ģenerālkonferences 58. sesija: Nekādas izmaiņas pašreizējos noteikumos par prezidenta amata termiņu skaitu

2005. gada 7. jūlijs, Sentluisa, Misūri, ASV.

General Conference Session 2005 in St Louis, USA

Adventistu Baznīcas Ģenerālkonferences 7. jūlija sesijā delegāti nobalsoja saglabāt neierobežotu prezidenta amata termiņu skaitu. Baznīcas satversmē un statūtos nav vārda “robeža”, un tādi tie arī paliks.

Vispasaules baznīcas prezidentu ievēl Ģenerālkonferences sesija, kas notiek reizi piecos gados, un šim amata termiņam nav nosacīti skaita ierobežojumi.

Tai pat laikā delegāti pieņēma dažus labojumus dokumenta tekstā, kas to izsaka vairāk “pozitīvā gaismā”.

Delegāts no baznīcas Dienvidāzijas Klusā okeāna reģiona Karmelito Juniors Galangs, kas atbalstīja vispasaules baznīcas prezidenta amata termiņu skaita ierobežošanu, teica: “Tā kā mēs esam augoša draudze, tad es neuzskatu, ka mēs esam pieaugušo draudze. Mums ir nepieciešams vairāk jaunu vadītāju, kas uzņemās vadīt draudzi.” Viņa priekšlikums bija, ka vispasaules baznīcas prezidenta amata termiņu skaita ierobežojums sniegtu lielāku pielāgošanās iespēju baznīcas vadības maiņai.

Kāds cits delegāts uzdeva jautājumu, kā baznīca varētu ieinteresēt jaunākus vadītājus piedalīties baznīcas [pārvaldes] sistēmā.

Runājot no paaugstinājuma, Ģenerālkonferences viceprezidents Gerijs Kārsts (Gerry Karst) izteica savu opozīciju “uzspiest ierobežojumus” šajā jautājumā. “Mēs darbojamies citādāk, nekā valdības vai uzņēmumi. Mēs ticam Svētā Gara vadībai un virzībai.”

Wendi Rogers / ANN,
(pārpublikācija)