Komunikāciju vadītāji tiekas Slovēnijā

Adventistu komunikāciju nodaļas vadītāju konference Slovēnijā, 2006. gada septembrī. Konferenču zāle.
Adventistu komunikāciju nodaļas vadītāju konference Slovēnijā, 2006. gada septembrī. Konferenču zāle.
Miroslavs Pujičs un Maikls Dabrowskis
Miroslavs Pujičs un Maikls Dabrowskis
Matt Aimonetti (netAdventist.info) stāstīja par Adventistu Baznīcas
mājas lapu jaunās sistēmas izveidi.
Matt Aimonetti (netAdventist.info) stāstīja par Adventistu Baznīcas mājas lapu jaunās sistēmas izveidi.
Komunikāciju konference Slovēnijā, 2006. gada septembrī. Macintosh datoru lietotāji izvēlējās ērtāko konferenču zāles vietu.
Komunikāciju konference Slovēnijā, 2006. gada septembrī.
Macintosh datoru lietotāji izvēlējās ērtāko konferenču zāles vietu.
Adventistu komunikāciju nodaļas vadītāju konference Slovēnijā, 2006. gada septembrī. Konferences dalībnieki.
Adventistu komunikāciju nodaļas vadītāju konference Slovēnijā, 2006. gada septembrī. Konferences dalībnieki.

Rogaška Slatina, Slovēnija. Pagājušajā mēnesī 50 komunikāciju nodaļas vadītāji no Adventistu Baznīcas Trans-Eiropas (TED) un Eiro-Āfrikas (EAD) reģioniem tikās Slovēnijā, lai apspriestu komunikāciju stratēģiju un moderno tehnoloģiju pielietojumu misijas darbā, sniedzot Jēzus Kristus cerības vēsti cilvēkiem, kas vēl nepazīst Kristu.

Sanāksmi atklāja Adventistu Baznīcas Trans-Eiropas reģiona komunikāciju departamenta vadītājs Miroslavs Pujičs, bet pēc tam sekoja interesants pārsteigums — visus konferences dalībniekus autobusā aizveda uz Bled ezeru, kur Alpu kalnu pakājē un koši zilzaļa ezera krastā klātesošie varēja noklausīties Maika Rajena (Ģenerālkonference) svētrunu “Dzīve ar vērienu” saskaņā ar Jēzus mācību.

Interesantu ieskatu postmodernismā sniedza Maikls Dabrovskis (Ģenerālkonference). “Informācijas laikmets atnesa universālās pateisības galu. To aizvietoja subjektīvā patiesība, un zināma veida tukšums. Cilvēki jautā sev: “Kura ir īstā patiesība?” It viss kādam ir patiesība. Šajā kontekstā daudzas lietas zaudē mērķi. Ja ir tik daudz viedokļu, tad kam ticēt? Zinātne nav spējusi neko pierādīt garīguma jomā, tāpēc personīgais piedzīvojums ir vienīgā patiesība, kas atlikusi.”

“Mums jāstrādā pie domas par piederību. Cilvēki izjūt dziļu vajadzību pēc piederības kaut kam, ko modernisms ir iznīcinājis,” viņš noslēdza.

Redžers Smits (Ģenerālkonference) aicināja pievērst uzmanību moderno tehnoloģiju izmantošanai, kā arī tam, kā baznīcas apakšorganizācijas izmanto Adventistu Baznīcas simboliku. 1860.-os gados adventisti pulcēja tūkstošiem cilvēku telts sanāksmēs. Telts sanāksmes bija kaut kas jauns un moderns, tās bija tā laika ‘modernā tehnoloģija’. “Kādas modernās tehnoloģijas jūs izmantojiet šodien,” Smits jautāja klātesošajiem.

R.Smits izskaidroja detaļas Baznīcas simbolikas lietošanā. Logotips ir Baznīcas korporatīvā zīmola daļa, tāpēc to nedrīkst izmantot citas organizācijas, ja tās nepieder Baznīcai. Ja šo logotipu izmanto Baznīcas apakšorganizācijas, tad ir obligāta prasība nosaukumā iekļaut vārdu “Adventisti” oficiāli apstiprinātajā Goudy šriftā. Rokasgrāmatu par simbolikas izmantošanas noteikumiem var dabūt draudžu savienības birojā, pie vietējā mācītāja vai lejupielādēt no Baznīcas oficiālās mājas lapas (www.adventist.org).

Mets Aimonetti (www.netAdventist.info, ASV) stāstīja par Adventistu Baznīcas mājas lapu jaunās satura pārvaldes sistēmas (CMS) izveides progresu. “Mēs ceram pabeigt jauno sistēmu nākamgad. Tā būs par brīvu visām oficiāli reģistrētām Adventistu draudzēm visā pasaulē.” Jaunā sistēma tiek izstrādāta Ruby (“Ruby on Rails”) programmēšanas vidē, kas nodrošina ļoti vienkāršu sarežģītu sistēmu veidošanu.

Metjū Vincents (ASV) demonstrēja moderno tehnoloģiju lietošanas iespējas un labumu. Viņš ieteica visiem komunikāciju vadītājiem pāriet uz Macintosh sistēmas datoriem, jo tie nodrošina ērtāku darbu ar multimēdiju materiāliem un mājas lapu programmēšanu. Kā liecināja viņa kolēģis Freds Hardindžs (ASV) no “It is Written” (“Stāv rakstīts”), viss šīs organizācijas radošais sastāvs jau ir pārgājis uz Macintosh datoriem.

TED Komunikāciju departamenta direktors M.Pujičs sniedza praktiskus padomus kā komunicēties ar postmodernā psaules uzskata cilvēkiem. “Sabiedrība ir notikusi paradigmu maiņa, un tas atspoguļojas arī veidā, kā cilvēki komunicējas. Mums jāzina šīs izmaiņas, postmodernā laikmeta vērtības, un jāizmanto šīs zināšanas Kristus Evaņģēlija pasludināšanā. Tā ir šīs dienas ‘šī laika patiesība’”.

Konferences dalībnieki sniedza pārskatu par komunikāciju departamenta darbu vietējās draudzēs. Konference ilga 4 dienas, sniedzot iespējas uzzināt par jaunākajiem virzieniem un komunikāciju metodēm. Baltijas Konferenču Ūniju pārstāvēja Guntis Bukalders, Igaunijas draudžu Savienību Lauri Beekmann, un Lietuvas Misijas lauku Mantas Kučinskas.

Guntis Bukalders,
Baltijas Konferenču Ūnijas Komunikāciju nodaļas vadītājs